Villkor och föreskrifter

Betalning

Betalsätt vi använder oss av är kortbetalning och Swish

Betalning med Swish

Du som är ansluten till Swish kan genomföra betalning som dras direkt från ditt bankkonto. Öppna Swish-appen på din mobila enhet och godkänn betalningen via ditt mobila Bank-ID för att slutföra köpet. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till ditt bankkonto alternativt till ditt bank- eller kreditkort eller kontant.

Betalning med Kort

Du som har ett bank- eller kreditkort anslutet till Visa eller Mastercard kan betala genom ditt kontokort. Kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner för att garantera en snabb och säker betalning. När du väljer detta betalningssätt reserveras beloppet på ditt kontokort vid din beställning och beloppet dras från ditt konto först när varorna skickas till dig. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till det konto som är knutet till det kort du använde vid betalningen.

Leveransvillkor

Fraktsätt: Post Nord
Fraktpris: 50 kr inom Sverige
Fraktpris: 65 kr utanför Sverige
Leverans inom Sverige 3-7 arbetsdagar
Leverans inom Europa 4-9 arbetsdagar

Levereras bara inom Europa.

Leveranstjänst

My Imaginary använder sig utan tjänsten Postnord-varubrev. Alla paket kommer levereras till dörren, om inte paketet får plats kommer paketet lämnas på närmaste ombud och kunden får ett sms om gällande info.

Outlösta paket/Försändelser
Varor som inte har hämtats ut från externa utlämningsställen inom 14 dagar från första aviseringen till dig, återsänds till Idesömnad.

Om varan skickas tillbaka efter ovan angiven tidsfrist debiteras du en avgift på 299 SEK för kostnader hänförliga till administration, frakt, returfrakt och hantering.

Ångerrätt/Reklamation/Undantag

Vi följer lagen om distansavtal: (Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler): https://www.konsumentverket.se/Vart-arbete/Lagar-och-regler/Konsumentlagar/Lag-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/

Enligt lagen gäller normalt en ångerrätt. Ångerrätten gäller dock inte vid avtal om leverans av varor som inte är förtillverkade och för vilkas tillverkning ett individuellt urval eller bestämmande av konsumenten är avgörande och som entydigt anpassas till konsumentens personliga behov. Eftersom tröjorna sys efter individuella skräddarsydda beställningar gäller normalt ingen ångerrätt vid köp från My Imaginary.

Om ert köp ändå omfattas av ångerrätt enligt lagen har ni rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom en ångerfrist om 14 dagar. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter dag då Ni tar varan i fysisk besittning. Vill Ni utöva ångerrätten ska Ni skicka ett klart och tydligt meddelande till My Imaginary om Ert beslut att frånträda avtalet enligt adress som anges nedan. För att Ni ska hinna utöva Er ångerrätt i tid räcker det med att Ni sänder ett meddelande om att Ni tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.
Om ni utnyttjar ångerrätten kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från Er exklusive fraktavgiften. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om Ert beslut att utnyttja ångerrätten och frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som Ni har använt för den inledande affärshändelsen om så är möjligt.

Vi förbehåller oss rätten att vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från Er eller tills Ni sänt in ett bevis på att Ni återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först. Ni ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter den dag då Ni meddelat oss om Ert beslut att frånträda avtalet. Ångerrätten anses ha iakttagits inom ångerfristen om Ni skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut. Ni kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan. Ni är ansvarig endast för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion.

Retur av defekta varor

Vi tar emot returer av tröjor med produktionsfel. Defekta tröjor skickas till sömnadsföretaget Idesömnad enligt adress nedan. Om inte Idesömnad godkänner plagget som defekt kommer inte pengarna skickas tillbaka och ägaren till paketet måste kontakta My Imaginary AB för mer information. Skicka inte varorna mot postförskott, utan på enklast möjliga sätt till: Idesömnad, c/o Coompanion Marketplace i Borås 3D, Box 8080, 506 30 Borås.

Paketering vid retur

Vid retur är Ni ansvarig för varan under återtransporten till dess att vi mottagit paketet. Paketera och hantera varan på ett sätt som gör att risken för skador under transporten minimeras. För full återbetalning eller byte ska varan vara oanvänd, skickas tillbaka i oskadad originalförpackning samt ha kvar samtliga etiketter och medföljande manualer.

Återbetalning

Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning ske inom 14 dagar från det att vi har tagit emot returen. Återbetalning sker på samma sätt som betalningen togs emot, i den mån detta är möjligt. Fraktavgift återbetalas ej.

Slutsålda tyger

My Imaginary tar inget ansvar för att de tyger som är tillgängliga på hemsidan finns i lager. Är ett tyg som valts för tillfället slutsålt kan leveransen försenas. Om ett tyg har utgått ur sortimentet och ligger kvar som val på hemsidan kontaktas kunden för val av annat tyg.

Förbehåll

Det görs förbehåll för eventuella tryckfel, prisändringar, slutsålda varor. Färgavvikelse kan förekomma p.g.a. trycktekniska skäl & My Imaginary kan därför inte garantera att bilderna i webbshoppen återger produktens exakta verkliga utseende.

Presentkort

Alla presentkort har en giltighetstid på 6 månader från köpdatum. Ingen returrätt gäller för presentkort.

Omdömen

Kunden har möjlighet att lämna omdömen om olika varor på webbsidan. I de fall kunden lämnar sådant omdöme upplåter kunden en rätt till My Imaginary att publicera det på webbsidan och i andra kanaler.

Vem äger innehållet

Allt innehåll ägs av My Imaginary AB och fotografer som samarbetar med My Imaginary AB.

Kontaktinformation

Address: My Imaginary, c/o William Sjöholm, Lysingsvägen 12A 593 53, Västervik
Email: info@myimaginary.se
Mobil: +4672 305 406
Org nr: 559164-1880

Email: william@myimaginary.se

Mobil: 072 310 54 06

Org: 559164-1880

Momsreg: SE559164188001